Nakrájej a připrav si nejdříve všechy suroviny a rozděl si je do mističek. Brambory na kostky stejně velké. Klobásy na plátky cca 5mm tlusté. Zelí vyždímej a pokrájej, vodu z něj schovej. Cibuli na plátky, jeden stoužek česneku na plátky, druhý stoužek na struhadle najemno, špek na malé kostičky. Koření dej klidně do jedné misky dohromady.
Dej si vařit kostky brambor, samostatně. Vody dej jen tolik, aby brambory nekoukaly z vody ven, ne víc. Jen lehce osol. Vodu z uvařených brambor budeš ještě potřebovat.
Rozehřej nerez kastrol cca 5l velký, přidej špek a pomalu ho nech pustit sádlo, jakmile se rozpustí přidej do něj nakrájené klobásy, opeč je a vyndej stranou.
Ve výpeku a sádle orestuj zlehka cibuli, přidej na plátky nakrájené 2ks brambor a orestuj je dozlatova. /tak 5minut/ Přidej česnek, orestuj pár desiítek sekund a přidej všechno koření. Ještě chvíli restuj, jen ať se v hrnci rozvoní. /cca 1 minutu/. Zalej vývarem a přidej vodu z uvařených brambor. Nech provařit, dokud se tenké plátky brambor nezačnou rozpadat.
Vyndej bobkový list a badyán a tyčovým mixérem zbytky brambor rozmixuj.
Přidej kokosové mléko a provař směs 10minut.
Přidej zelí a provař dlaších 10 minut.
Přidej uvařené kostky brambor a švestky a povař na lehký výkon, dalších cca 5-10 minut.
Ochutnej a dosol podle své chuti. Případně přidej rybí omáčku.
Servíruj do hluboké misky, ozdob sekanými švestkami, najeno nakrájenou červenou cibulí nebo bylinkami.
Dobrou chuť. Tak co? :)